Traditioneel vormen de Bonte Avonden de perfecte opwarmer voor carnaval. In het weekend voorafgaand aan het carnavalsfeest, dit jaar dus op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari, wordt het Hof van Solms omgetoverd tot een heus Sprookjeshof waar de bezoekers twee avonden lang kunnen genieten van tonproaters, humoristische sketches, zang en dans.

In 2018 vond de eerste editie van de Bonte Avonden bij ’t Hof van Solms plaats. Met een nieuwe locatie, een vernieuwde opzet en een eigen thema hebben er flinke veranderingen plaatsgevonden.

Dit jaar gaan de Bonte Avonden op dezelfde voet verder: onder het motto ‘Bonte Avonden in ’t Sprookjeshof’ wordt het Hof van Solms geheel aangekleed in de stijl van Hans en Grietje, Rapunzel, de Bokkenrijders enzovoorts. Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd om verkleed naar de voorstellingen te komen. Aan de beste, leukste of meest origineel verklede individueel of groep wordt een leuke prijs uitgereikt.

Na een gezamenlijk programma in de grote zaal boven verhuist het publiek naar beneden voor het tweede deel van het programma. Daarbij hoeft men niet langer voor één programma te kiezen, iedereen kan van het volledige programma genieten.

Ondertussen wordt de zaal boven omgebouwd tot het decor voor het sluitstuk van het programma: de spetterende afterparty! Met medewerking van A-Meezing Oirschot (die vorig jaar hun debuut maakten op de Bonte Avonden en inmiddels wereldberoemd zijn in heel Oirschot), de Redtband en verschillende carnavalsliederen belooft dat al bij voorbaat een prachtig feest te worden.

De Bonte Avonden vinden plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019. De voorstelling begint om 20:00 uur stipt. De zaal gaat om 19:00 uur open. De kaartverkoop (€ 12,50 per stuk) begint op 19 januari 2019 om 11:11 precies bij het Hof van Solms. Vanaf 20 januari 2019 zijn kaarten ook te koop bij Mitra Hans & Hans in Oirschot.

De afterparty (vanaf 22:30 uur) is gratis toegankelijk.