Ze waren er in alle soorten en maten. De zachte gniffel, de korte kreet, een lange schater en de hilarische bulder. Alle variaties van de lach rolden door de zaal tijdens ‘de Bonte Avonden’ in Oirschot.

Na vorig jaar het roer te hebben omgegooid had stichting BASO wederom gekozen voor de locatie Hof van Solms. Het pand was omgetoverd tot een heus ‘Sprookjeshof’ waarbij de bezoekers al bij de entree verrast werden door Efteling-achtige figuren, gespeeld door onder andere toneelgroep Zorgeloos.

Presentator Rob van Overbeek opende de avond en werd geassisteerd door kabouters Broe en Mies die vanuit hun balkon commentaar gaven op de acts. De organisatie probeert ieder jaar weer talent van eigen bodem te presenteren. Dat was ook dit jaar weer gelukt. Jorrit Kemps (24) uit Oirschot stond al eerder op het podium maar nog nooit eerder in de ton. Op een knappe manier vertolkte hij de avonturen van Bennie Vrijgezel die het maar niet wil lukken om aan een date te komen.

Een Oosters sprookje kondigde zich daarna aan met debutant Jay van de Aker (40) die op 16-jarige leeftijd vanuit Somalië naar Nederland vluchtte. Hij woont inmiddels ruim twintig jaar in Oirschot. Als Ali kwam hij vertellen wat hij van Nederland en onze gewoontes vindt. Met zijn timing, de glinsterende blik in zijn ogen, maar vooral zijn grappen in Oirschots dialect – Verrèk!- stal hij de show. Ook Sem van de Borne had als kapper Amai de lachers op zijn hand door magnifieke mimiek en het gejoel van zijn homofiele uil. Jeroen van Nunen schetste als Ben van het Circus hilarische trapeze-acts.

Veel nieuwe Oirschotse carnavalsliedjes werden door allerlei artiesten én publiek enthousiast meegezongen en dansgroep A’Rhythm danste gelijk als de Indische Waterlelies. Op de afterparty blonk zanggroep A-meezing uit met goede zangkunst, puike choreografie en prachtige kleding.

Bron: Eindhovens Dagblad