Het is inmiddels vaste prik: het weekend voor carnaval vinden de Bonte Avonden plaats. Een avond vol vermaak voor en door Oirschot. In 2007 ontving de Stichting Bonte Avonden Skôn Orregat de Joekel voor de steeds vernieuwende en innovatieve ideeën. 2007 was ook het eerste jaar dat de Bonte Avonden plaatsvonden in Sporthal De Kemmer. Na 11 mooie edities in De Kemmer, is het tijd voor iets nieuws.

Oirschot – Met een nieuwe locatie, nieuwe voorzitter en een nieuw concept gaat bij de Stichting Bonte Avonden Skôn Orregat in 2018 het roer echt om. Vanuit carnavalesk oogpunt kan het niet beter: na 11 edities van de Bonte Avonden bij De Kemmer, verhuizen de Bonte Avonden vanaf 2018 naar een nieuwe locatie: het Hof van Solms. Met de vele verschillende ruimtes is deze locatie bij uitstek geschikt voor het (ver)nieuw(d)e concept dat vanaf 2018 zal worden ingezet. Daarbij is uitbater Mark Notten ‘carnavalsminded’ en wil hij graag met de Baso meedenken. Met het nieuwe concept wil de Bonte Avonden nog meer inspelen op de huidige tijdsgeest. Van statisch naar dynamisch, van ‘voor iedereen één show’ naar ‘voor ieder wat wils’. Joyce Vogels, voorzitter, en Toon Gloudemans, bestuurslid en voorzitter deelnemerscommissie, lichten toe: “Wij trekken al jarenlang een breed publiek dat we natuurlijk absoluut niet kwijt willen. Maar de nieuwe generatie is niet gewend om op hun stoel te blijven zitten, zij willen keuzes hebben. Dit willen we in de komende jaren stapje voor stapje in het nieuwe concept gaan inbouwen. Niet ineens, we willen ook onze vaste bezoekers de tijd geven om aan het nieuwe concept te wennen.

Met deze vernieuwing komt er ook ruimte voor een grotere variëteit aan artiesten dan voorheen. Als iemand bijvoorbeeld een act heeft die beter uit de verf komt voor een kleiner publiek, kunnen we daarop anticiperen. Die act kan van alles zijn: een tonproatact, maar ook bijvoorbeeld stand-up comedy of een goochelact. Wij staan overal voor open, juist voor dingen die we eerder niet goed in het programma kwijt konden.”

Wilt u, op wat voor manier dan ook, graag helpen om van de Bonte Avonden 2018 weer het spektakel te maken dat Oirschot gewend is? Dan bent u welkom op de open vergadering van de deelnemerscommissie die zal plaatsvinden op dinsdag 5 september om 20:00 uur bij het Hof van Solms. Tijdens de vergadering zal een korte toelichting worden gegeven op het nieuwe concept en is verder ruimte voor discussie, aanmeldingen en nieuwe ideeën. Mocht u verhinderd zijn, maar wilt u graag meer informatie? Dan kunt u contact opnemen via info@bonte-avonden.nl.

Bron: Oirschots weekjournaal