In het weekend voor carnaval, vonden bij het Hof van Solms traditiegetrouw de Bonte Avonden plaats. Het podium werd geboden aan lokale tonpraters, omlijst door een scala aan muzikale acts. Dat Stichting Bonte Avonden voor het thema circus had gekozen, werd de bezoekers al gauw duidelijk. Zij werden op weg naar de zaal welkom geheten door clowns, leeuwentemmers en allerlei andere acts.

De avonden, gepresenteerd door Rob van Overbeek, werden knallend geopend door Concordia on drums. Liesbeth Schelle betrad hierna als Kaat, uitbater van café de Leste druppel, de ton. Op komische wijze vertelde zij wat ze zoal meemaakt in het café en het naastgelegen bordeel van vriendin Babbe. Na Kaat was het de beurt aan Babbe, vertolkt door Tessa van de Ven. Haar avonturen als meisje van plezier kregen de handen in de zaal verschillende malen op elkaar. Een eerder door Kaat verteld verhaal, waar niemand om kon lachen, bleek achteraf een goed doordachte samenwerking met Babbe te zijn. Ook de manier waarop zij haar man, wiskundeleraar, duidelijk maakte dat 18 vaker in 58 past dan andersom, zorgde voor hilariteit. Tussendoor had Sanne met haar mannen hun nieuwe nummer ten gehore gebracht en was voor de pauze alleen Chrisje Volt (Chris van Rijssel) nog aan de beurt.

Na de pauze wensten stadsprins Tim d’n urste en zijn adjudant Robin op muzikale wijze de gasten alvast een fijne carnaval. Het programma werd hervat door Johnny de sportmanager. Het alter ego van Cor Gerritsen vergeleek zijn vrouw met een spaarvarken, maar dan met een gleuf aan de onderkant. Het hoge tempo waarin hij grap na grap afvuurde, kon op waardering van het publiek rekenen. Als nieuwe centrummanager kreeg Frits van der Putten een introductie in het Oirschotse door niemand minder dan Heikneuter Bart Vogels. Het stuk werd afgesloten door een videoboodschap van Priscal de Kort. Hij riep op om op maandagochtend tijdens carnaval aan te sluiten bij café de Nachtegaal. De laatste tonprater, Jeroen van Nunen, liet als Tarzan zien in een jaar veel bijgeleerd te hebben. Zijn vrouw Sjaan, die hij liefkozend tweezakker noemt omdat je bij haar zelf ook een zak op je hoofd doet voor het geval die van haar scheurt, was lijdend voorwerp en werd met sterke grappen te kijk gezet.

De afterparty bood, naast fraaie optredens van de Redtband en A-Meezing, gelegenheid om penningmeester van Stichting Bonte Avonden Monique Verhoeven kort te spreken: “De voorbereidingen voor een evenement als dit houden heel wat in, maar met ons team krijgen we het elk jaar voor elkaar om wat moois neer te zetten.” Wel ziet Verhoeven dat het elk jaar weer moeilijker wordt om mensen te vinden die een goede buut neer durven zetten. “Net als carnaval loopt ook de Bonte Avonden terug, dat is natuurlijk jammer, want het is de ultieme opwarmer voor aankomend weekend.” Namens Stichting Bonte Avonden wenst zij alle inwoners van Oirschot een doldwaas carnavalsfeest.

Bron: Oirschots Weekjournaal