Een blauw-paarse circustent met rode loper en dwaze security, energieke dansers van Allure en Diversity, vuurwerk en knalconfetti. Bij de opening van de Bonte Avonden op vrijdag werd direct een feestelijke toon gezet.

De Oirschotse politiek had geluk en bleef grappen bespaard. Bart Vogels floot als scheidsrechter Wilmpie behalve een voetbalwedstrijd van het gevang van Vught ook wijsheden rond als ‘geluk is pech hebben, en ge heggut nie dur’.

Met rollator bracht Jeffrey van de Ven een scherpe 18+ buut van ‘Adje van 70 jaren jong zonder problemen aan z’n gong’. Het absurdisme van een kabouter gespeeld door debutant Gerrit van de Ven was niet voor iedereen te volgen maar goed luisteren leverde knappe woordspelingen op (niet dik maar ‘gespierd gezet’).

Routinier Jos van Gestel liet publiek schuddebuiken met zijn buut als 18-jarige basisschoolverlater. Dat de mannengriep toch echt veel erger is dan bevallingsverhalen en zwangerschapskwalen staat buiten kijf volgens Piet Blankers alias Papa Piet. Met kringen onder zijn ogen en warrig haar speelde hij quasi laconiek, met hand in zijn zij, interactief en adrem de tonproatsterren van de hemel.

Toon Gloudemans leidde publiek en artiesten soepel door de avond, ondersteund door muzikaal duo Frank en Bart en Sanne en de Mannen.

Bron: Eindhovens Dagblad