Op vrijdagavond 26 augustus is Oirschottenaar Jan Moeskops gehuldigd tot erelid van de Stichting Bonte Avonden Skon Orregat (BASO). Uit handen van voorzitter Joris van Esch ontving Moeskops een officiële gouden speld, ontworpen door edelsmid juwelier Michel Smeijsters. Sinds de oprichting van de stichting in februari 2002 is eenmaal eerder iemand tot erelid gehuldigd.

Moeskops neemt afscheid als regisseur van de Oirschotse Bonte Avonden. Sinds 2004 is Moeskops actief bij de stichting en heeft hij zijn sporen verdiend door de uitvoering van de avonden tot een hoger niveau te tillen. De kwaliteit van de Oirschotse Bonte Avonden wordt alom geprezen, getuige de positieve referenties in de media en de vele uitverkochte zalen. Dit is een knappe prestatie, zeker omdat de Oirschotse Bonte Avonden volledig steunen op de inzet van vrijwilligers en lokale artiesten. Het is een evenement voor en door Oirschottenaren.

Jan Moeskops, werkzaam in het onderwijs en zelf ervaren tonprater, was de afgelopen 6 uitvoeringen van de Bonte Avonden verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit. Samen met de deelnemerscommissie begeleidde hij verschillende artiesten tijdens de voorbereiding en zorgde voor onderlinge afstemming van de acts. Dit is een ontzettende stimulans geweest voor veel artiesten en de totale uitvoering van de avonden.