Het aftellen is begonnen, nog een dikke week en dan vinden de Bonte Avonden weer plaats (29 en 30 januari). De Bonte Avonden zijn een kleurrijke revue van tonpraters, sketches, muziek en spectaculaire dans. En met enkel artiesten uit eigen dorp, die hun act speciaal voor deze avond bedenken en uitvoeren.

Al in september vinden de eerste bijeenkomsten voor de potentiële deelnemers plaats. Sommige tonpraters hebben hun idee dan al maanden klaar liggen. Anderen willen graag meedoen, maar hebben nog geen idee hoe. Door samen te werken en elkaar te ondersteunen ontstaan er mooie acts. Ook is er een deelnemerscommissie met daarin enkele geroutineerde (ex-) tonpraters, die graag meedenken en ook kritisch kijken naar de ‘buut’. Uiteindelijk stijgt het niveau van de acts hierdoor enorm en ontstaat er een mooie club collega’s die met veel plezier naar de voorstelling toe werken.

In de laatste weken is het vooral oefenen en fijnslijpen. Zo verklapte Wim Smits, oudgediende bij de Bonte Avonden en ook dit jaar weer in de ton, dat hij tegenwoordig elke morgen in de auto zijn teksten zit te oefenen. Als je komende dagen dus iemand in de auto ziet die met brede gebaren hardop in zichzelf zit te praten, dan is dat waarschijnlijk Wim.

Benieuwd naar het resultaat van Wim en al die andere artiesten? Er zijn nog kaarten te koop bij Sportcentrum De Kemmer, Café Oud Brabant en via deze site.

Lees meer in DeMooiOirschotKrant »