In 2009 ben ik zelf bij de Bonte Avonden gekomen, nadat ik al vele jaren elke keer trouw ging kijken. Ik heb eerst enkele jaren bij een toneelvereniging gezeten en daarna ‘n half jaar in Mallorca als hotelanimatie en daar al het nodige ervaringen opgedaan om te spelen voor een groot publiek. Toen heb ik me aangemeld en ben in 2009 begonnen als presentator, en uiteindelijk, in 2010, voor de eerste maal plaats genomen in de ton.

Het was voor mij echt een super gave beleving. Ik moet ook zeggen dat de begeleiding, tijdens de weg er naar toe, super goed geregeld was. Je bent namelijk vanaf ongeveer november, samen met je collega tonpraters, in de weer om te zorgen dat je er met zijn allen een fantastische avond van maakt. Dat is ook het doel, dat we het samen doen, en het gaat er gelukkig niet om wie de beste is. Je werkt echt als een team. Je wordt overal mee geholpen en mijn ‘begeleider’ was en is nog steeds Gerard van Kollenburg, een man met enorm veel humor en ook erg veel ervaring. Ideaal dus. Mijn buut vorig jaar, als beveiliger, had ik zelf geschreven. Met de hulp van Gerard is er het een en ander van mijn tekst veranderd en zo begon het op een buut te lijken.

Moeilijke momenten

Ik heb er erg van genoten. Op de avonden zelf, als het gaat beginnen, krijg je toch wel wat zenuwen, wat overigens absoluut niet erg is. Het ‘moeilijkste’ moment vind ik als je klaar staat om aangekondigd te worden en het moment dat je begint met je buut. En als je merkt dat de zaal er plezier in heeft, word je alleen maar sterker. Ook waren de reacties na afloop erg leuk om te horen. Daar doe je het uiteindelijk voor. Er zit heel wat tijd en werk in, maar dat is het op dat moment allemaal erg waard.

Buut als taxichauffeur

Voor dit jaar heb ik een buut als taxichauffeur. Ik werk zelf als taxichauffeur in Oirschot, dus mijn typetje was niet erg moeilijk. Ik kan er nog niet te veel over zeggen, maar er gebeurt van alles, van ritjes met de nonnen tot aan de burgemeester. Ik heb er weer erg zin in en namens alle deelnemers van de Bonte Avond hoop ik dat jullie er allemaal weer massaal bij zullen zijn en we er dan na afloop met zijn alle er een lekker glaasje bier op kunnen pakken!

Tot ziens bij de Bonte Avonden

Rest mij niets anders meer dan iedereen een super gave, leuke, maar vooral gezellige carnaval te wensen. Heel veel plezier, geniet er van en tot ziens bij de Bonte Avonden in Skôn Orre Gat.

Alaaf,
Jordy